Sizler İçin Sushi Seti

09-04-2021 09:44

Sushi Sepeti Sushi Seti İçindeki Malzemeler Nasıl Kullanılır?

 
Mükemmel sushi için evinizden çıkmak ve pahalı restoranlara gitmek zorunda değilsiniz. Gurmenet Sushi Seti ile tamamen kendi damak tadınıza uygun mükemmel sushi çeşitlerini kendi istediğiniz ölçülerde yaparak sevdiklerinizle harika bir öğünü paylaşabilirsiniz. 
 

Sushi Sepeti Sushi Seti içindeki ürünlerin nasıl kullanacağını ve mükemmel sushi için ipuçlarını bir araya getirdik. Hemen sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

1.Sushi Pirinci ve Pirinç Sirkesi

 


 
 

Mükemmel sushiye giden yol, doğru pirinç kullanmaktan ve pirinci doğru şekilde pişirmekten geçer. Öyle ki, Japonya’nın yüzlerce yıllık geleneğine göre, sushi ustası olmak isteyen bir aşçının yıllarca pirinç haşlaması ve bu alanda uzmanlaşması gerekir. Sushinin büyük bir bölümü pirinçten oluşur, doğru pirinç kullanılmadığı takdirde istenen lezzet ortaya çıkamaz.

 

Sushi setinin içinde bulunan Yayla Gurme Sushi Pirinci, sushi yapımı için özel olarak üretilmiş ve paketlenmiştir. Pirincin kıvamı, Japon restoranlarında yediğiniz sushilerin içinde veya nigirilerin tabanında bulunan pirinç ile aynıdır.

  

Sushi yapımına başlamadan önce pirinci iyice yıkayarak üzerindeki nişastadan arınmasını sağlamalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra pirinci 20-30 dakika kadar suda pişirmeniz yeterli. Pişirirken tuz ya da yağ eklemenize gerek yok.


Sushi pirincine tadını veren pirinç sirkesidir. Pirinç sirkesinin hafif aromalı lezzeti, sushinin üzerinde kullanmak istediğiniz tüm malzemelere uyum sağlar. Tam bir şifa kaynağı olan, hafif ve tatlımsı lezzetli pirinç sirkesini bir yemek kaşığı kadar kullanabilirsiniz. Haşladığınız pirincin üzerine damak tadınıza uygun biçimde pirinç sirkesi ekleyin ve ardından soğuyana kadar bir kapta karıştırın. 

 

2.Nori ve Sushi Sarma Hasırı


 

 
 

Sushi roll’ların olmazsa olması nori, diğer adı ile sushi yosunu, hazırladığınız pirinci ve daha önce aldığınız malzemeleri bir araya getirdikten sonra sushiyi sarmak için kullanılır. Norinin kullanımı oldukça basittir. Bu aşamaya geldiğinizde kullanmanız gereken bir diğer malzeme, yine setinizin içinde yer alan sushi sarma hasırıdır. İşlem şu şekilde yapılır:


Sushi sarma hasırınızın üzerini streç film ile kaplayın. Bu şekilde yapışmaların önüne geçersiniz ve akşam yemeğinizi yedikten sonra saatlerinizi temizlik için harcamak durumunda kalmazsınız. Bir yaprak noriyi sarma hasırınızın üstüne koyun. Çıtır çıtır ve incecik bir kağıt gibi olan norinin yırtılmasından endişe etmeyin. Pirincinizi norinin üzerine yayın, bu işlemden sonra norinin yumuşadığını ve kolayca sarılabilir hale geldiğini göreceksiniz. 
 
Pirinci norinin üzerine nazikçe yaydıktan sonra diğer malzemelerinizi pirincin üzerine ekleyin. Bu malzemeler damak tadınıza göre somon füme, surimi, ıstakoz, ton balığı gibi deniz ürünleri ve salatalık, havuç, avokado gibi sebzeler olabilir. Ayrıca daha fazla lezzet için krem peynir ve mayonez gibi soslar da kullanabilirsiniz. Tüm malzemelerinizi ekledikten sonra noriyi sarma hasırı yardımıyla rulo haline getirin ve bekletin. Tüm malzemelerinizi bu şekilde sardıktan sonra rulolarınızı keserek sushi roll haline getirebilirsiniz.
 

3.Zencefil Turşusu, Wasabi Tozu, Soya Sos ve Chopstick

 
 
 
 

Bu malzemeler, sushinizi hazırladıktan sonra yerken kullanabileceğiniz, malzemelerdir. Zencefil turşusu, sushinin tadına uyum sağlayan lezzetli bir aperatiftir. Oldukça yoğun bir tadı ve aroması vardır. Aynı zamanda çok sağlıklıdır.

 

Soya sosu ve wasabi ise sushinin yanında olmazsa olmazlardandır. Küçük ve derince bir tabağa soya sosundan dökün ve içine damak tadınıza göre bir miktar wasabi sosu ekleyin. Wasabi tozu oldukça acıdır, bu nedenle yavaşça eklemenizi ve tadını denemenizi öneririz.

 

Artık hazırsınız! Chopstick’lerinizi kullanarak hazırladığınız sushileri keyifle yiyebilirsiniz.

 

Afiyet olsun!

Sushi Setlerimizi ziyaret etmek için ww.sushisepeti.com.tr

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.